maandag 30 maart 2020

Tijdelijk afwijkende regeling kort gedingen


De ‘Tijdelijk afwijkende regeling kort gedingen rechtbanken handel/familie vanwege de bijzondere omstandigheden door de Corona-crisis’ d.d. 25 maart 2020:


Coronacrisis
Tijdelijk afwijkende regeling voor kort gedingen rechtbanken handel/familie vanwege de bijzondere omstandigheden door de Corona-crisis (toepassing uitzonderingsbepaling artikel 1.2 Procesreglement kort gedingen rechtbanken handel/familie):

In afwijking van het Landelijk procesreglement kort gedingen rechtbanken handel/familie gelden vanaf heden tot nader order de volgende regeling:

1.           De voorzieningenrechter bepaalt na ontvangst van de aanvraag of sprake is van een urgente zaak. In het geval dat sprake is van een urgente zaak bepaalt de voorzieningenrechter een mondelinge behandeling al dan niet via telefonische (beeld)verbinding of wordt partijen gevraagd of zij kunnen instemmen met een schriftelijke procedure.
Een schriftelijke procedure verloopt in beginsel langs de volgende lijnen: eis, antwoord, vragen/opmerkingen/verzoeken voorzieningenrechter, repliek, dupliek en, ter bepaling door de voorzieningenrechter, eventueel een “live” email moment voor laatste vragen en opmerkingen.
Wanneer beide partijen instemmen met een schriftelijke procedure, of wanneer de voorzieningenrechter dat beslist, bepaalt de voorzieningenrechter de termijnen voor de verschillende proceshandelingen. De voorzieningenrechter bepaalt de wijze van communicatie en verstrekt de daarvoor te gebruiken e-mailadressen. Daarbij dient als uitgangspunt dat alle communicatie steeds aan alle partijen en de voorzieningenrechter wordt verstuurd.
2.           De werkwijze in urgente zaken kan, in door de voorzieningenrechter te bepalen zaken, ook in niet als urgent aan te merken zaken worden gevolgd.
3.           In niet urgente zaken bepaalt de voorzieningenrechter, vooralsnog, een pro-forma datum voor behandeling.”

Niet aankopen/inkopen/aanbesteden is geen optie:


Waarmee mogelijk de vereiste ‘urgentie’ in het voorkomend geval is gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten