donderdag 10 februari 2022

De ‘bagatel’ bij de RAW-raamovereenkomst

Artikel 01.01.06.03 Standaard RAW Bepalingen 2020 luidt als volgt:

“In een prijs per eenheid mogen geen uitvoeringskosten, algemene kosten, winst en risico en korting zijn begrepen. Na het subtotaal mogen geen eenmalige kosten worden opgenomen. Uitvoeringskosten, algemene kosten, winst en risico en een eventueel door de inschrijver gegeven korting worden opgenomen na het subtotaal in de vorm van een percentage ten opzichte van het subtotaal afgerond op een tiende en met vermelding van het daaruit volgend bedrag.”

Hetgeen bij een RAW-raamovereenkomst praktisch en feitelijk een ‘bagatel’ met betrekking tot de uitvoeringskosten (UK), algemene kosten (AK), winst en risico (W&R) en een eventueel door de inschrijver gegeven korting betekent van maximaal 0,044% van het subtotaal.

Een percentage UK, AK, W&R en/of korting groot maximaal (per post afzonderlijk) 0,044% van het subtotaal of lager leidt tot vermelding van een ‘nulpercentage’ op de inschrijvingsstaat, en leidt (dus) tot een nul (0) bedrag op de inschrijvingsstaat.

Een en ander betekent dus ook, dat bij een RAW-raamovereenkomst een (eventueel) te geven korting tenminste 0,1% van het subtotaal moet bedragen.

Lees ook:

https://keesvandewater.blogspot.com/2022/01/uitvoeringskosten-in-de-raw.html

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten